top of page
Writer's pictureTeodora Morosanu

Patru piese noi

Pe 18 Martie am avut primul concert pe anul ăsta, în Club Control. N-am mai cântat în Control din 2019, când am lansat albumul Clarobscur.



Pentru că lucrăm deja de multă vreme la noile piese, am simțit că e momentul să le încercăm pe viu. Noi avem obiceiul ăsta, să cântăm live piese pe care nu le-am lansat încă și să observăm reacțiile publicului.


Dar pentru că, simplu e plictisitor, nu ne-a fost de-ajuns să testăm o piesă nouă. Am testat patru!



În 2020, când au început să apară noile idei de piese, ne-am propus să explorăm mai mult din latura noastră energică, explozivă. Pentru mine, cel puțin, n-a fost ușor să-mi ies din zona de confort, sau mai bine zis de dis-confort, din care am scris 7 Minute și Steagul Alb, cu tensiunea lor subterană. Știam că vreau mai mult optimism, mai multă energie, dar nu știam dacă voi putea să le găsesc.


E o chestie fundamentală aproape, în felul în care scriu cântece, acest slow-burn al experiențelor care nu sunt niciodată nici albe, nici negre, ci plutesc undeva la limita clarului. Îmi fac mereu probleme că tocmai această plutire face cântecele greu de înțeles, greu de iubit. Dar nu pare să fie ceva ce pot să schimb. E ca și cum mi-aș cere să-mi fac ochii din căprui, verzi. Nu se poate, ăștia sunt ochii cu care văd lumea și pe care lumea îi vede când se uită la mine. (Bine, există faza aia cu lentilele de contact dar am înțeles că e incomod și nu mă bag.)


Am încercat totuși, cu aceiași ochi, să mă uit spre o altă parte a lumii. Am vrut să plutesc mai puțin și să zbor mai mult.


Așa s-au născut Până Departe și [IN]vulnerabili.

A fost o bucurie să le cântăm și ni s-a confirmat bănuiala că, pe lângă experiențele transformatoare, grele și tensionate, care ne reasamblează realitatea și ne întorc spre noi înșine, avem nevoie și de timpul unu, de cântat în cor, de salturi, de mișcare de dragul mișcării, de bucurie de dragul bucuriei.


Ziceam că au fost patru.

Pe lângă Până Departe și Invulnerabili, am cântat Cutremur și Hai să ne Complicăm puțin. Cred că titlurile sunt destul de grăitoare. Cutremur este o mișcare tectonică care ne dezleagă de pământ și Hai să ne complicăm puțin e un haos de dragul (sau de nevoia) haosului, și le ador pe ambele.


Ne-am riscat la Control. Dar a meritat. Abia așteptăm să le cântăm din nou, mai tare!
















Recent Posts

See All

Comments


bottom of page